O produkcie:
Skórka pomarańczowa skarmelizowana może posłużyć jako dodatek do potraw, ciast, lodów, konfitur, jogurtów czy nawet herbat. Dzięki naturalnemu wyglądowi i żywym, nasyconym kolorom, udekorowane nimi ciasta będą nie tylko smaczne, ale i ładne, stanowiąc prawdziwą ozdobę stołu. Sprawdzą się również w roli oryginalnych, samodzielnych przekąsek, które z pewnością zaciekawią i skuszą domowników oraz wszystkich gości. Skórka pomarańczowa to skarmelizowana skórka owoców z rodziny cytrusowych. Drzewka pomarańczowe rosną w lasach tropikalnych i osiągają około 9 metrów wysokości. Pomarańcza jest jednocześnie jednym z najbardziej rozpowszechnionych drzew owocowych na świecie. W największych ilościach występuje w Brazylii, europejskie pomarańcze pochodzą głównie z Włoch oraz Grecji. Skórka pomarańczowa ma bardzo szerokie zastosowanie w cukiernictwie – jest nierozłącznym składnikiem serników, makowców, mazurków oraz innych tradycyjnych ciast. Dodawana jest również do deserów i lodów. Starta skórka tworzy również bardzo ciekawe połączenie z daniami wytrawnymi, mięsami, sosami oraz sałatkami. Skórka pomarańczowa jest źródłem błonnika pokarmowego.
Kraj pochodzenia: Włochy
Składniki:
Skórka pomarańczowa, syrop glukozowo-fruktozowy, cukier, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, substancja konserwująca: dwutlenek siarki
Sposób przechowywania:
Rekomendowana temperatura przechowywania: 2-8 ° C.
Cena:
200g - 10zł
Darmowa wysyłka powyżej 150zł