Certyfikat
Nie
Powiat Przeworski / Gmina Kańczuga
Orzechy nerkowca prażone solone są bliskimi krewnymi mango i pistacji. To bardzo późno odkryty przysmak – dopiero w poprzednim stuleciu dowiedziono, że są jadalne. Przez swój słodki i delikatny smak uznawane są za jedne z najsmaczniejszych orzechów na świecie. Wystarczy już garść nerkowców, żeby dostarczyć organizmowi dzienną dawkę zapotrzebowania na miedź, której dobroczynne właściwości wspierają prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego. Są również bogate w magnez, cynk i żelazo, dzięki czemu włosy, skóra i paznokcie są silne i zdrowe. Nerkowce lekko solone zawierają w 100% naturalne składniki – tylko wysokiej jakości orzechy nerkowca i sól. Prażenie orzechów w gorącym piecu sprawia, że stają się jeszcze bardziej chrupiące, a ich smak jest jeszcze intensywniejszy. Delikatna nuta soli dodaje im charakteru, dzięki czemu mogą być nie tylko wyśmienitą przekąską, ale też zaskakującym elementem domowych wypieków.
Orzechy nerkowca cechują się delikatnym i słodkawym smakiem. Są miękkie i mają delikatny, maślany smak. Orzechy nerkowca zawierają dużo magnezu, potasu, błonnika i witamin z grupy B. Są również źródłem dwóch silnych przeciwutleniaczy – witaminy E i C.
Kraj pochodzenia: Wietnam/Indie
99% orzechy nerkowca, sól
Sposób przechowywania:
Produkt należy przechowywać w suchym, chłodnym miejscu.
Rekomendowana temperatura przechowywania: 5-20 ° C.
Informacje o alergenach:
Produkt może zawierać śladowe ilości: orzechów, glutenu, nasion sezamu i produktów pochodnych.
Cena:
250g - 24,50zł
500g - 28,80zł
1000g - 48,40zł
Darmowa wysyłka powyżej 150zł