O produkcie:
Kolendra cała ziarno to przyprawa stosowana niemal na całym całym świecie. Wszystkie części tej rośliny nadają się do spożycia, jednakże najczęściej stosowane w kuchni są jej, zbliżone wyglądem do natki pietruszki, liście oraz nasiona, nadające daniom korzenno-ostry smak. Choć kolendrę używa się przeważnie jako przyprawą kuchenną (stanowi m.in. istotny dodatek do wielu mieszanek przyprawowych np. curry), od dziesięcioleci ceniona jest również za swoje właściwości lecznicze. W zielu kolendry znajdziemy mnóstwo cennych składników odżywczych m. in. antyoksydanty, minerały, takie jak wapń, sód, potas oraz witaminy – C, B1, B2 i PP. Należy do najstarszych roślin jakie zaczął uprawiać człowiek, była popularną przyprawą już w czasach starożytnych. Liście kolendry są znaczącą przyprawą kuchni blisko i dalekowschodniej. Łagodny lekko anyżowy smak liści kolendry jest nieodzownym składnikiem wielu potraw morza śródziemnego.
Kraj pochodzenia: Rosja
Sposób przechowywania kolendra cała ziarno:
Rekomendowana temperatura przechowywania: 2-20 ° C.
Cena:
250g - 4,90zł
500g - 8,90zł
1000g - 13,90zł
Darmowa wysyłka powyżej 150zł