Certyfikat
Nie
Powiat Krośnieński / Gmina Rymanów
Dżem z rabarbaru 200 g - naturalny, wytwarzany ręcznie, pasteryzowany, lokalny/
Smakować soczystego rabarbaru i wspominać ciepłe lato. Z rabarbaru zbieranego na bieszczadzkim polu*, podczas letnich i słonecznych dni, powstaje wyrabiany w lokalnym gospodarstwie dżem. Cierpliwe ręce pieczołowicie mieszają pokrojone łodyżki, skąpane w soku z cytryny, aby zachować w nich najwięcej smaku i aromatu. Z pomocą naturalnej pektyny uzyskują odpowiednią konsystencję. Tak powstaje kwintesencja dżemu, czyli połączenie atmosfery lata, domowego spokoju i cierpliwej pracy ludzi z pasją. To niezwykła pyszność - bez konserwantów, barwników i szkodliwych dodatków. Dostajecie samo zdrowie w słoiczku!
* Tereny zbierania są czyste, oddalone od dróg i zanieczyszczeń.
Rabarbar, cukier, sok z cytryny, pektyna (naturalna substancja żelująca)
Sporządzona z nie mniej niż 89 g owoców na 100 g produktu. Nie zawiera konserwantów, barwników, ani innych szkodliwych polepszaczy.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu słoiczka przechowywać go w lodówce.
Więcej informacji na stronie sklepu internetowego: https://jasiowapiwniczka.pl/