Certyfikat
Nie
Powiat Krośnieński / Gmina Rymanów
Herbata czarna Rwący Potok 50 g
Ta śniadaniowa mieszanka to ożywczego smaku pełna szklanka. Rosła na najczystszych i ekologicznych plantacjach z Assam i Sumatry (dzięki temu nie zawiera chemicznych środków ochrony roślin, nawozów sztucznych, aromatów, wzmacniaczy smaków, barwników czy GMO). Napar z niej powstały przeniesie Was w energetyczną krainę, z delikatnie pikantnym posmakiem, a barwa brązowo-miedziana nasyci oczy. Nazwa "Rwący Potok" jest nie bez powodu, bo to herbata niczym ożywcza siła górskiego strumienia, dająca przyjemne ożywienie. Idealnie pasuje do śniadania, bo to herbata typu "english breakfast". To kwintesencja porannej mocy! Ale można ją pić również o każdej innej porze dnia - jeśli tylko potrzebujecie mocnej, czarnej herbaty. A dla wielbicieli urozmaiconych akcentów - polecamy dodanie miodu, cukru lub kilku kropel mleka czy śmietanki, a wtedy nie pożałujecie harmonii, która powstanie z tego połączenia.
Po odpowiednim czasie zaparzania koniecznie oddzielcie listki od gotowego naparu - dzięki temu unikniecie zbyt mocnej goryczki w smaku. Ważna jest jakość wody, której używamy do zaparzania herbaty. My polecamy wodę alkaliczną Java. Przy parzeniu czarnej herbaty pozwoli ona uzyskać bardziej przychylne ph, czyli mniej zakwaszające organizm.
Na kubek wody (250 ml) potrzeba 1-3 g herbaty. Najlepsza temperatura do zaparzania to 95-96 stopni. Czas zaparzania to 1-3 minut.
Ekologiczna herbata czarna Assam, ekologiczna herbata czarna Sumatra
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.