Certyfikat
Nie
Powiat Krośnieński / Gmina Rymanów
Żurek żytni 500 ml
naturalny, prosty skład, bez konserwantów
Prawdziwy i niepowtarzalny polski specjał...
Ma jasną barwę, jest naturalnie mętny. Niepasteryzowany, tradycyjny i pyszny w smaku. Nie zawiera żadnych dodatków, konserwantów czy zagęszczaczy. Ma zdecydowanie najwyższą jakość i tym samym dostajecie samo zdrowie! Czegóż chcieć więcej?
Zakwas jest wyrabiany tradycyjną metodą w małym i lokalnym gospodarstwie. Powstaje według klasycznej receptury z lokalnych warzyw, płatków, mąk i przypraw. Kisi się go 2-3 dni w 160-litrowych beczkach, a na koniec rozlewa do najzdrowszych, szklanych butelek. Cały proces jest naturalny, przebiega pod cierpliwymi rękami wytwórcy, który ma ogromne zamiłowanie do swojej pracy. Daje to gwarancję bardzo wysokiej jakości tego, co trafia na Wasz stół.
Do 1,5 l wrzącego wywaru z mięsa lub grzybów wlejcie 0,5 l zakwasu. Gotujcie 2 minuty i doprawcie do smaku.
Woda, mąka żytnia, płatki owsiane, otręby pszenne, świeży czosnek
Powstały osad jest naturalnym zjawiskiem.
Przechowywać w chłodnym i zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Więcej informacji na stronie sklepu internetowego: https://jasiowapiwniczka.pl/