Certyfikat
Nie
Powiat Krośnieński / Gmina Rymanów
Barszcz czerwony 500 ml
naturalny, prosty skład, bez konserwantów
Rubinowy król, czyli bezkonkurencyjny specjał polskiego stołu...
Jest przyjemnie przyprawiony i ma doskonały kolor. Naturalny i niepasteryzowany - zawiera korzystne bakterie z procesu fermentacji. Co ważne, nie zawiera żadnych dodatków, konserwantów czy zagęszczaczy - dostajecie samo zdrowie!
Kiszony barszcz jest wyrabiany tradycyjną metodą w małym i lokalnym gospodarstwie. Powstaje według klasycznej receptury z lokalnych warzyw i przypraw. Kisi się go 2-3 dni w 160-litrowych beczkach, a na koniec rozlewa do najzdrowszych, szklanych butelek. Cały proces jest naturalny, przebiega pod cierpliwymi rękami wytwórcy, który ma ogromne zamiłowanie do swojej pracy. Daje to gwarancję bardzo wysokiej jakości tego, co trafia na Wasz stół.
- można pić na surowo, bezpośrednio
- do wywaru z mięsa, buraków lub grzybów (Wlejcie tyle naszego zakwasu, ile potrzebujecie - aby odpowiednio zakwasić wywar. Nie gotujcie! Możecie doprawić do smaku, np. solą.)
Woda, burak ćwikłowy, sól, ziele angielskie, liść laurowy, pieprz, kminek, świeży czosnek
Powstały osad jest naturalnym zjawiskiem.
Przechowywać w chłodnym i zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Więcej informacji na stronie sklepu internetowego: https://jasiowapiwniczka.pl/