Ocet malinowo – jabłkowy to prawdziwa bomba witaminowa. Jest jednym z najlepszych produktów zawierających związki bioaktywne. Jego smak jest słodkawy i wyrazisty, delikatniejszy niż w przypadku octu jabłkowego i z pewnością zachwyci niejedno podniebienie. Doskonale smakuje zarówno z wodą, jak i z miodem czy sokiem z cytryny.
Ocet malinowo-jabłkowy - zastosowanie
Ocet malinowo – jabłkowy znalazł szerokie zastosowanie w kuchni. Szczególnie polecany jako dodatek do marynat, mięs oraz sałatek a także dzemów.Świetnie sprawdza się do podkreślenia smaku potraw, które oprócz smaku wytrawnego jabłka będą cechować się słodką i delikatną malinową nutą.
Proces produkcji
Ocet malinowo – jabłkowy powstaje na wskutek tradycyjnej, dwuetapowej fermentacji. Ocet nie zawiera konserwantów, „polepszaczy” smaku czy barwników. J Nie jest również poddawany procesowi filtracji czy pasteryzacji. Na dnie butelki może wytrącać się osad oraz naturalny biofilm czyli tzw. matka octowa jest to proces całkowicie naturalny.
Dla kogo polecany ocet malinowo - jabłkowy?
Ocet malinowo – jabłkowy polecany jest osobom dbającym o sylwetkę. Rekomenduje się go także dla osób chcących poprawić swoją odporność. Ocet z malin i jabłek ze względu na dużą ilość błonnika poleca się osobom mających problemy z układem trawiennym. Bez wątpienia jest to wspaniały dodatek do zdrowej i zbilansowanej diety.